MyRoom: PATURI ADUSE LA RANG DE ARTĂ

PREOCUPAREA PENTRU WELL-BEING ESTE ESENȚIALĂ PENTRU A TRĂI MAI BINE

MADE IN ITALY: A FACE LUCRURILE AȘA CUM TREBUIE - GIULIO IACHETTI, INDUSTRIAL DESIGNER*

Sunt numai trei țări în lume pentru care prefixul „Made in” adaugă o anumită valoare în termeni de particularitate și recunoaștere: Germania, China și, desigur, Italia. Dacă „Made in Germany” implică precizie, fiabilitate și soliditate, la polul opus „Made in China” se referă la o producție în masă, cu puțină valoare adăugată, ce nu se evidențiază prin calitate.

Atunci când vedem „Made in Italy”, ni se deschide o întreagă lume a cunoașterii și înțelepciunii, varietății și incluziunii, în care inovația nu a fost niciodată separată de tradițiile care fac țara noastră unică.

*Patul Somnia, cu un design semnat de Giulio Iacchetti, este fabricat în întregime în Italia, la fel ca toată gama de saltele și sisteme componente Dorelan.

Citește întregul articol
Descoperă Colecția MyRoom

POVESTEA APELOR TERMALE DIN CASTROCARO: PLĂCERE, VINDECARE ȘI WELL-BEING PENTRU CORP ȘI SPIRIT

Să oferim well-being fizic și emoțional prin calitatea somnului este scopul care stă la baza cercetărilor constante și creațiilor inovatoare Dorelan.
Povestea apelor termale din Castrocaro începe la finalul anilor 1830, cu o sancțiune penală pentru un transport ilegal de apă sărată, furată dintr-un izvor din valea Rupe de’ Cozzi de colonistul Antonio Samorì. Apa, ce conținea clorură de sodiu, iodură și bromură, a devenit celebră după ce l-a vindecat pe Adolfo Targioni Tozzetti, un „tânăr cu speranțe mari” și nepotul unui Antonio mai faimos, ofițer în districtul Rocca San Casciano, iar în 1841 a „vindecat-o miraculos” pe Marchiza Caterina Martelli, doamnă la Curtea Marelui Ducat al Florenței.

Citește întregul articol
Descoperă Colecția MyRoom

PADIGLIONE DELLE FESTE DIN CASTROCARO TERME: ARHITECTURA ART DECO ÎNTRUCHIPÂND „GENIUS LOCI”

Un stil, o atmosferă și un limbaj ce disting operele artistice italiene și europene din anii '20 și '30.

Definiția generalizată a Art Decoului corespunde unui stil de viață eclectic, elegant și internațional. Această mișcare își datorează succesul unei perioade de căutare a luxului și a plăcerii de a trăi, extrem de intensă în efemeritatea ei, promovată de burghezia europeană după dizolvarea, în timpul Primului Război Mondial, ultimelor mituri ale secolului XIX legate de realitatea industrială și procesele de producție. Anii ’20 ai burgheziei internaționale au fost efervescenți și nestăpâniți. 

Italia a avut o influență unică în toate acestea.

Citește întregul articol

Descoperă Colecția MyRoom

visa mastercard paypal